FAQ

 

Onderhoud:

Om jarenlang plezier te houden van uw airco, is regelmatig onderhoud van belang. Zo houdt u een gezonde leefomgeving en een optimale werking van de airco. Onderhoud is niet alleen goed voor de levensduur van uw airco, maar ook van belang voor uw fabrieksgarantie. Fabrikanten bieden fabrieksgarantie op hun airconditionings, mits het systeem goed is onderhouden. Periodiek een professionele onderhoudsbeurt laten uitvoeren door een gecertificeerde monteur is daarom essentieel. U kunt bij ons een eenmalig onderhoud of een contract afsluiten: https://www.rw-airconditioning.nl/onderhoud-airco/

Daarnaast is het van belang om de filters elke twee maanden controleren en indien schoon te maken. Zie hiervoor uw handleiding die bij de airconditioning is geleverd.

 

Gebruik afstandsbediening:

Er zijn verschillende “Mode” op de afstandsbediening. Gebruik voornamelijk de volgende instellingen:

  • Kristalletje: koelen
  • Zonnetje: verwarmen
  • Druppel: ontvochtigen

Zet horizontale jaloezieën bij verwarmen omlaag en bij koelen omhoog. Voor een goede warmteverspreiding kunt u de blaassnelheid van de fan hoger zetten. Daarnaast zit de thermostaat van een airco in de binnenunit en deze hangt dus hoger dan een standaard CV thermostaat. Daarom moet u soms de temperatuur hoger instellen dan een cv thermostaat.

 

Airco stopt met verwarmen (Defrost):

Als de buitentemperatuur richting het vriespunt gaat, vormt er ijs op de buitenapparatuur en dan wordt er om de x tijd een zogeheten “Defrost” gedaan door de airconditioning. Tijdens de “Defrost” wordt het verwarmen automatisch gestopt (de ventilator van zowel de binnen- als buitenapparatuur stopt met werken) gedurende ongeveer 5 tot 10 minuten wordt ervoor gezorgd dat het ijs ontdooit. Nadat het ontdooien is voltooid, schakelt de apparatuur automatisch terug naar de gewone werkingsmodus. Verstoor dit proces alstublieft niet door de airconditioning uit te schakelen.

  • Mitsubishi: de defrost-functie kun je herkennen doordat een groen lampje gaat knipperen op de binnenunit
  • LG: de Defrost-functie kun je herkennen door een sterretje met een drupje symbool op de binnenunit

 

Ik heb water bij de airco (Condensafvoer binnen- en buitenunit):

Tijdens het koelproces wordt er vocht uit de lucht onttrokken, waardoor er condenswater ontstaat. De warme, vochtige lucht condenseert immers op het koude gedeelte van de airco. Een airco vermindert daardoor ook de luchtvochtigheid in de ruimte die hij koelt. Dit water wordt bij uw installatie afgevoerd met een slangetje of een pompje. Hierover wordt u geïnformeerd door de monteur. Wanneer de airco wordt gebruikt voor verwarmen ontstaat dit condenswater bij de buitenunit. Schrik dus niet als u water bij de installatie ziet liggen tijdens gebruik.

 

Overige documenten: